dimecres, d’octubre 20, 2004

El pa de pessic, segons la meua àvia


INGREDIENTS


Quatre ous. - 125 grams de farina. - Mantega. - 125 grams de sucre. - Sal.

PREPARACIÓ

Batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal, en acabant els afegim sucre i continuem batent i, seguidament, afegim els rovells. Una vegada ho hem batut fins barrejar els ingredients, afegim farina tamisada per mitjà d'un colador fi. Fiquem la massa resultant en un motlle untat de mantega (amb una miqueta de farina). Finalment, ho posem al forn durant uns tres quarts d'hora a una temperatura moderada. Cada forn, com cada persona, és un món, de manera que uns exigiran més temps i temperatura que uns altres. Una vegada fet i tret del forn, el cobrim amb sucre en pols per damunt.

6 comentaris:

Tagarinet ha dit...

Sí, Josep Pla ho diu (allò que diu la teua capçalera) el dia del 21 aniversari (primer capítol de El Quadern Gris) 1918.
http://pla-tagari.blogspot.com

Nuri148 ha dit...

Osti què fort! trobar el mateix pa de pessic que feia la mare a casa i al la llista de links el d'Autoliniers... Res, buscava les quantitats per fer-lo a casa meva(ja que el procés podria fer-lo amb els ulls clucs) i l'he trobat al teu bloc.
Una abraçada des d'Alemanya d'una catalana-argentina.

Anònim ha dit...

Ondia noi!
pensava que ja no en quedaven de receptes com aquestes i de xiquets com tu, que les posen aquí perquè tothom pugui fer-les.
Xiquet, he fet el pa de pessic i ha quedat bonissim!

Gràcies!

L'àvia del poble de Sant Quintí

Anònim ha dit...

Gràcies per la recepta, ho provaré, ja que totes les que he fet no eren del tot correctes, bones, però crec que els hi faltava quelcom. Aquesta pot ser la mes senzilla i la que recordarà el sabor de mols anys endarrera.

Unknown ha dit...

Hola, moltes gracies per la recepta a mi m'agrada poguer trobar els papers originals de fer el pa de pessic, o serveix un paper corrent per fer el motlle? Es creamara amb l'escalfo del forn

Minerva ha dit...

Genial!!!