diumenge, de maig 07, 2006

Perdoneu la insistència

embús

No volia fer-ho. M'havia jurat i promés que no tornaria a fer-ho, però no ho he pogut evitar. Ahir, primer divendres de maig, primer divendres amb les obres de la construcció del beneït altar, primer divendres que el pont de Montolivet estava tancat en sentit d'entrada a València, va tindre lloc un embús immens a la pista de Silla, la principal via d'accés a la ciutat pel sud. La DGT, una institució famosa pels anuncis de televisió i els panells informatius, va atribuir els problemes a les obres esmentades. En canvi, segons l'Ajuntament l'inici de les obres del sant cadafal no té "nada que ver" amb els "posibles atascos", que cal atribuir més prompte a l'afluència de vehicles pròpia del cap de setmana. No sé si el responsable municipal ha pensat que tots els caps de setmana s'intensifica el trànsit i no es produeixen retencions tan impressionants com la d'ahir; o, per exemple, que l'embús es concentrà, sospitosament, en la pista de Silla i en les vies pròximes al pont de Montolivet. No massa lluny del pont en qüestió hi ha l'avinguda del Port, on porten uns quants mesos suportant embussos considerables per unes altres obres il·luminades, les de la reforma per a la Copa de l'Amèrica. No vull pensar què passarà quan tallen definitivament el pont i la ciutat es convertisca en un bella bastida on la circulació resulte una aventura apassionant. La setmana papal serà una mascletà de l'excés que, sense cap mena de dubte, alterarà i incomodarà els veïns de les zones properes a l'esdeveniment, entre altres el barri que dóna nom al pont sacre.

No volia, no volia parlar del mateix que vaig parlar la setmana passada. Però comprendreu que necessite desfogar-me una miqueta. No em feu molt de cas. Millor escoltar unes altres veus que, amb més autoritat i elegància, han criticat el festival que s'està organitzant. Per l'amor de Déu -mai millor dit-, que la seua no siga una predicació en el desert.

A tot això, si navegueu per la web del diari Las Provincias trobareu un croquis interactiu d'allò més clar en què es veu perfectament la distribució dels espais (altar al pont de Montolivet i zones pròximes) que s'habilitaran per a la Trobada de les famílies. Realment és molt il·lustratiu.