dilluns, de setembre 25, 2006

Llum d'octubre


Alguns bloguers (indici de la proximitat amb els dietaristes, també glossadors de l'oratge), han escrit sobre aquest bell període que ara comencem: el final de l'estiu i el principi de la tardor. Des de fa un parell de setmanes agraïm la fresqueta que ens sorprén de bon dematí i ens exigeix allargar el llençol per cobrir-nos els peus o, fins i tot -en una peculiar celebració del tacte-, el cos sencer. El cel, llavat per la pluja dels últims dies, sembla més blau i més ample i els núvols més blancs. Són dies com avui els que entenem per quina raó els pintors i els fotògrafs segueixen obsessionats pel cel. Com llegim a Reflex, si bé no podem cantar victòria encara, la veritat és que setembre s'instal·la entre nosaltres. Llegim instal·lar-se i és aquesta l'expressió més adient. Setembre enceta un camí irreversible envers l'hivern, de la mateixa manera que maig és l'ambaixada de l'estiu. Setembre i octubre, com maig i juny, són mesos incomplets, transitoris i, precisament per això, d'un equilibri amable, d'una bellesa estacional i serena. En un cas acaba el curs; en un altre comença. I comença, com un atmosfèric regal d'esperança, amb la llum més bona de l'any. És la llum la prova definitiva de l'arribada, per fi, del temps d'octubre.

4 comentaris:

C. ha dit...

Gràcies pel link. Octubre potser és el mes que més m'agrada.

doppelgänger ha dit...

Octubre és massa bonic.
També és temps de bolets, mmmmmmm.

amica ha dit...

Tot just començo a passejar per blocs, tot i que jo ja fa uns mesos que en tinc un. De moment trobo deliciosos els teus pans de pessic!

Maite Fruitós ha dit...

Un temps ric en colors i sensacions, estació idònia per recollir allò sembrat, instants que conviden a assaborir lentament aquests preciosos pans de pessic que tan acuradament crees... Bon forner! >:-)